Viburnum tinus

Viburnum tinus
2 Reviews | Review toevoegen

Viburnum tinus is een wintergroene tuinplant. De Viburnum tinus bloeit van december t/m maart met wit - roze bloemen, volgroeide plant is ongeveer 150 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw.

€ 11,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Viburnum tinus.

Deze struik gold heel lang als absoluut ongeschikt voor ons klimaat. Hij is afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied. De twijgen van Viburnum tinus zijn groen en hier en daar wat wrattig. De struik is dicht vertakt. De bladeren zijn min of meer eirond, iets glimmend groen van kleur en nogal variabel in grootte (3 tot 10 cm). De bloemen, met vijf bloemblaadjes en vijf meeldraden, staan bij elkaar in tot 8 cm brede, iets gewelfde tuilen. Ze zijn wit van kleur en geuren licht. De bloei vindt plaats in de winter en vroege voorjaarsperoide. Onder gunstige omstandigheden, de bloemen moeten worden bestoven, ontstaan zwarte bessen. In Zuid-Frankrijk verschijnen die massaal, in onze streken valt het meestal tegen.

Tips & Tricks voor Viburnum tinus:

Van wegen de winterbloei een zeer geliefde tuinplant. Vaak ook in de potten of manden gehuisvest, maar dan is de plant in de winter extra kwetsbaar. Beperk de snoei van Viburnum tinus zoveel mogelijk. Eventueel kan de struik in april, na de bloei, worden gemodelleerd.

Overige informatie over Viburnum tinus:

Grondsoort: goed doorlatend, kalkvrij en turfachtig
Toepassing: border, bloemenbak, alleenstaand, heesterborder.
 
Nederlandse naam: Sneeuwbal
Bloeitijd: December - Maart
Bloemkleur: Wit - roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Door ons geleverde potmaat: C2
Advies aantal per vierkante meter: 4 planten
Door ons geleverde hoogte: 25/40 cm

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Anoniem - 02-11-2020 09:17

stevige planten, verliezen veel grond door het vervoer. Steviger inpakken.

Nic - 22-04-2020 21:55

Mooie plant. Snelle levering. Top!

Soort
Viburnum tinus
Hoogte
25/40
Seizoenplant
Wintergroen