Skimmia japonica 'Rubella'

Skimmia japonica 'Rubella'
1 Reviews | Review toevoegen

Skimmia japonica 'Rubella' is een wintergroene tuinplant. Deze Skimmia bloeit van april t/m mei met lichtroze bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 150 cm hoog.

€ 8,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Skimmia japonica ‘Rubella’.

Skimmia japonica ‘Rubella’ is een compacte, ongeveer ronde struik van maximaal 1 meter hoog. De twijgen zijn groen en voelen enigszins ruw aan. De leerachtige bladeren zijn langwerpig en 6 tot 12 cm lang. Aan de bovenzijde zijn ze glanzend donkergroen, aan de onderkant meer geelgroen. De bladeren zijn vaak in een krans geplaatst, aan de toppen van de twijgen zijn ze wat opgehoopt. Deze Skimmia is tweehuizig. Dat betekent dat er struiken zijn met allen manlijke en andere met allen vrouwelijke bloemen. Die kleine bloemen zijn witachtig of geelgroen van kleur. Ze zijn viertallig en in gedrongen pluimen verzameld. De manlijke bloeiwijzen zijn groter dan de vrouwelijke. De bloei vindt plaats in april-mei. Indien er aan de vrouwelijke planten vruchten ontstaan, zijn ze rond, helderrood en bijna 1 cm groot. Ze blijven tot in het volgend voorjaar aan de planten. De soort zelf wordt minder geteeld dan de verschillende cultivars.
Skimmia wordt massaal (ook in de potten) toegepast. Met namen de cultivar ‘Rubella’ is heel populair. Het is een manlijke selectie van de soort en kan dus geen vruchten vormen. De grote sierwaarde zit hem in de bloemtrossen. Deze worden al aan het eind van de zomer gevormd en blijven de hele winter aanwezig. De bruinrode bloemknoppen vallen heel erg op. In april volgt dan de bloei. De bloemen zijn rozewit van kleur en worden zeer sterk door bijen en hommels bezocht. Kenmerkend voor ‘Rubella’ zijn ook de roodachtige bladstelen en nerven.

Tips & Tricks voor Skimmia japonica ‘Rubella’:

Skimmia japonica ‘Rubella’ heeft een zeer gelijkmatige groei van zichzelf en daarom kan het snoeien beperkt blijven. Alleen grote, lelijke struiken kunnen in maart drastisch worden teruggesnoeid.

Overige informatie over Skimmia japonica ‘Rubella’:

Grondsoort: humusrijk, goed doorlatend, kalkvrij en turfachtig.
Toepassing: border, bloemenbak, alleenstaand, heesterborder, helling.
 
Nederlandse naam: Skimmia 
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Lichtroze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Door ons geleverde potmaat: P15
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde hoogte: 20/30 cm

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Stefan - 14-05-2020 08:15

Mooie plantjes die goed verpakt waren en het in de potten direct goed naar hun zin hebben, ik verwacht er veel van.

Soort
Skimmia japonica 'Rubella'
Hoogte
20/30 cm
Seizoenplant
Wintergroen