Salvia nemorosa 'Rose Queen' (Salie)

Salvia nemorosa 'Rose Queen'
Salvia nemorosa 'Rose Queen' (Salie)
0 Reviews | Review toevoegen

Salvia nemorosa 'Rose Queen' (Salie) is een bladverliezende tuinplant. De Salvia bloeit van juni t/m september met roze bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 50 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon.

€ 1,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Salvia nemorosa 'Rose Queen' (Salie).

Salvia nemorosa ‘Rose Queen’ wordt veel gebruikt in landschapsontwerp bij het ontwerp van parken en tuinpercelen. Salie ‘Rose Queen’ is goed toepassen zowel in enkele als in groepsbeplanting (gecombineerd met kleine struiken, coniferen, rozentuinen).Salvia wordt ook gebruikt bij het koken, bij het maken van medicijnen en etherische oliën.
Salvia nemorosa ‘Rose Queen’ behoort tot de groep vaste planten.
De maximale groei van een volwassen plant is 50-60 centimeter. Salvia nemorosa ‘Rose Queen’ heeft grote roze-paarse bloeiwijzen. Ze hebben een aangenaam onopvallende geur. Salie verdraagt tijdelijke vorst en is goed bestand tegen droogte.

Tips & Tricks voor Salvia nemorosa 'Rose Queen' (Salie):

De zonnige en goed verlichte standplaats is de beste keus voor Salvia nemorosa ‘Rose Queen’(Salie). Voor het planten moet de grond worden verrijkt met minerale meststoffen. Snoeien wordt uitgevoerd in het voorjaar. Het moet worden ingekort tot de jonge uitlopers.

Overige informatie over Salvia nemorosa 'Rose Queen' (Salie):

Grondsoort: goed doorlatend, vrij droog.
Toepassing: border, bodembedekker, alleenstaand, bloemperk, rotstuin, bloemenwei, bloembak, helling, snijbloem, droogbloem.
 

Nederlandse naam: Salie
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot P9
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Soort
Salvia nemorosa 'Rose Queen'
Hoogte
50cm
Seizoenplant
Vaste plant