Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed)

Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed) Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed) Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed)
Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed) Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed) Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed)
Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed)
4 Reviews | Review toevoegen
Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed) is de bekende zomerbloeier. De bloemen worden druk bezocht door bijen en vlinders.
€ 1,99
Prijs per stuk

Dit product heeft een minimale afname aantal van 6

Aantal: 
Bestellen
 

Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed).

Rudbeckia’s zijn bekende zomerbloemen. Er zijn zowel eenjarige soorten als vaste planten in de handel. Door zijn langdurige en rijke bloei is de Rudbeckia fulgida  en vooral de variëteit sullivantii een van de meest gekweekte vaste planten. Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ is een kruidachtige vaste plant va de Composietenfamilie, die zeer lang van midden zomer tot in de vroege herfst bloeit. De planten worden 60-90 cm hoog en hebben 6 cm grote, oranjegele bloemen met een kegelvormig zwart of bruin hart (geschikt als snijbloem). De Rudbeckia ‘Goldsturm’ heeft grotere bloemen dan de oorspronkelijke soort, met smallere kroonbladen. De bladeren zijn diepgroen met een ruwe structuur en de stengels zijn taai en vaak tamelijk houtig.
De Gele zonnehoed ontwikkelt prachtige bloemen, die men al van veraf kan zien. De plant groeit in gemengde borders en wordt altijd in grotere groepen gezet. De bloemen worden druk bezocht door bijen.

Tips & Tricks voor Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed):

De Rudbeckia ‘Goldsturm’ is een populaire klassieker die groeit rechtop bossig en vormt pollen. Houd er wel rekening mee dat een plekje in de zon voor deze zomerbloeier onontbeerlijk is. De grond mag niet uitdrogen. De plant wordt laat in de herfst of vroeg in het voorjaar teruggesnoeid. Uitgebloeide bloemen moet men regelmatig verwijderen. Zeer tot bijzonder winterhard. Plant de Rudbeckia ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed) samen met de hoge vlambloem, ridderspoor en zonnekruid.

Overige informatie over Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed):

Grondsoort: goed doorlatend, vruchtbare grondsoort.
Toepassing: Border, alleenstaand, bloemperk, achtergrond
bloemenwei, snijbloem, droogbloem.

 
Nederlandse naam: Gele zonnehoed
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Door ons geleverde potmaat: P9
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten

Sorteren op:

Review toevoegen
Jannie - 05-07-2021 09:02

Mooie kleine plantjes, goed verzorgd.

Anoniem - 30-03-2021 07:14

Mooi e plant goede service

Gerrit - 06-03-2021 12:24

Keurig verpakt, mooie planten

Rob Bouwmeester - 04-08-2020 13:25

Prachtige planten, we zijn erg tevreden.

Soort
Rudbeckia fulgida sullivantii ‘Goldsturm’
Hoogte
60 cm
Seizoenplant
Vaste plant