Rhododendron (Rododendron)

Rhododendron (Rododendron)
1 Reviews | Review toevoegen

Deze Rhododendron valt onder de catawbiense groep en kan tot 2,50 meter hoog worden en voelt zich thuis in de halfschaduw. De Rhododendron is een zuurminnende tuinplant. Gebruik tuinturf.

€ 14,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Rhododendron (Rododendron).

Rododendron kan op de lange duur hoogten bereiken van 4-5 meter, maar neemt dan wel de tijd voor. De dikke twijgen worden op den duur roodbruin. De knoppen, vooral de eindstandig geplaatste bloemknop, zijn groot en al heel lang voor het uitlopen aanwezig. De bladeren zijn ovaal tot langwerpig, 7 tot 15 cm lang en 3 tot 5 cm breed. Ze staan iets bol. De bovenzijde is glimmend donkergroen, de onderkant iets lichter en zeer fijn gepunt. De bladsteel is 2-3 cm langen vaak enigszins oranjerood getint. De bloemen van de oorspronkelijke soort zijn lila van kleur met olijfgroene stippels en vrij groot van stuk. Ze staan in rijkbloemige trossen bij elkaar. De bloeitijd van deze uit het zuidwesten van de Verenigde Staten afkomstige soort is mei-juni.

Tips & Tricks voor Rhododendron (Rododendron):

Een absolute voorwaarde voor een geode groei en bloei is dat de grond zuur en bovendien humusrijk is. In de meeste gevallen betekent dat dat de grond ter plekke zal moeten worden verbeterd met tuinturf in het plantgat. Een Rhododendron (Rododendron) wortelt heel compact, de wortels groeien dus niet alle kanten uit. Droogte wordt dan ook slecht verdragen.

Overige informatie over Rhododendron (Rododendron):

Grondsoort: vochtig, maar goed gedraineerd, kalkvrij en met veel turfmolm of bladaarde verrijkt.
Toepassing: border, alleenstaand, bloembak, helling.

 
Nederlandse naam: Rhododendron
Bloeitijd: Mei
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde hoogte: 40/50 cm

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Marion - 22-04-2020 17:04

Top!!!! Ziet er geweldig uit. Zulke snelle levering en zo netjes. Heel erg tevreden.

Soort
Rhododendron
Hoogte
50 cm
Seizoenplant
Heester