Hypericum ‘Hidcote’ (Hertshooi)

Hypericum ‘Hidcote’ (Hertshooi)
0 Reviews | Review toevoegen

Hypericum 'Hidcote' is een bladverliezende heester. De Hertshooi bloeit van juli t/m september met gele bloemen, wordt uiteindelijk 80 cm hoog en staat bij voorkeur in de halfschaduw.

€ 7,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Hypericum ‘Hidcote’ (Hertshooi).

Hypericum ‘Hidcote’ (Hertshooi) is een uitlopers vormende, opgaande, halfwintergroene hertshooi. Doordat de takken sierlijk overhangen, is de struik tamelijk breed. De twijgen zijn rond gegroefd en bruin van kleur. De bladeren, die in zachte winters heel lang aanblijven, zijn eirond tot langwerpig van vorm. Ze zijn 4 tot 7 cm lang. De bladrand is gaaf. De kleur van de bladeren is donker blauwachtig groen. Aan de onderzijde is een dicht netwerk van nerven zichtbaar. De bloemen van Hypericum ‘Hidcote’ zijn groot, tot wel 8 cm in doorsnede. De kleur is goudgeel. De meeldraden zijn geel en hebben oranje helmhokjes. De bloemen zijn schotelvormig en staan alleen of met twee of drie bij elkaar. De bloeiperiode duurt heel lang, namelijk van juni tot in oktober. De planten worden meestal niet veel hoger dan 90 cm.

Tips & Tricks voor Hypericum ‘Hidcote’ (Hertshooi):

De Hypericum ‘Hidcote’ (Hertshooi) bloeit op het eenjarige hout. De mooiste struikjes en bloei krijt u als de planten elk jaar in maart drastisch worden teruggesnoeid. Een zonnige standplaats is noodzakelijk. De winterhardheid is zeer goed.

Overige informatie over Hypericum ‘Hidcote’ (Hertshooi):

Grondsoort: Hertshooi stelt niet veel eisen aan de grond, maar bij grote droogte vallen de bladeren snel af.
Toepassing: border, heesterborder.

 
Nederlandse naam: Hertshooi
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Soort
Hypericum Hidcote
Hoogte
30/40 cm
Seizoenplant
Heester