Cotoneaster ‘Dammeri’ (Dwergmispel)

Cotoneaster ‘Dammeri’ (Dwergmispel)
1 Reviews | Review toevoegen

Cotoneaster 'Dammeri' is een groenblijvende bodembedekker. Deze Dwergmispel bloeit van mei t/m juni met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 25 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw.

€ 2,49
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Cotoneaster ‘Dammeri’ (Dwergmispel).

Cotoneaster ‘Dammeri’ (Dwergmispel) is een bodembedekkende, in zachte winters bladhoudende struik die nauwelijks hoger wordt da 15-25 cm. De twijgen zijn liggend en worden tot 1 meter lang. Ze wortelen gemakkelijk. De bladeren van Dwergmispel zijn ovaal en 2-3 cm lang. De bovenzijde is dofgroen, de onderzijde blauwgroen. De witte bloemen verschijnen in mei-juni en staan meestal allen. De vrijwel ronde vruchten zijn scharlakenrood en 6-7 mm lang. Helaas is het aantal vruchten meestal gering.

Tips & Tricks voor Cotoneaster ‘Dammeri’ (Dwergmispel):

Snoei deze Cotoneaster ‘Dammeri’ zo min mogelijk, omdat via de snoeischaar gemakkelijk bacterievuur kan worden overgebracht. Modeleer de planten eventueel in maart. De staan plaats moet zonnig zijn.

Overige informatie over Cotoneaster ‘Dammeri’ (Dwergmispel):

Grondsoort: humusrijke en voedzame grond die niet gemakkelijk uitdroogt. Vooral leem- en lichte kleigrond zijn heel geschikt.
Toepassing: bodembedekker, border, helling.

 
Nederlandse naam: Dwergmispel
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Hoogte volgroeide plant: 20/25 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot P9
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Vd berg - 20-01-2021 06:45

Netjes thuis bezorgd!

Soort
Cotoneaster 'dammeri'
Hoogte
20/25 cm
Seizoenplant
Vaste plant