Camellia japonica (Camelia)

Camellia japonica (Camelia)
0 Reviews | Review toevoegen

De Camellia geeft de voorkeur aan een plaats in de halfschaduw op een beschutte plaats, bescherm tegen het koude winterweer, de Camellia is groenblijvend en redelijk winterhard.

€ 17,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Camellia japonica (Camelia).

Camellia japonica (Camelia) is een opgaande heester die maximaal 2-2,5 meter hoog wordt. De vrij dunne twijgen zijn onbehaard. De bladeren zijn 5 tot 10 cm groot, kort gesteeld en leerachtig. Ze zijn breed-elliptisch tot eirond van vorm. De kleur is vrij donker groen en glanzend. De randen van de bladeren zijn veelal naar beneden gebogen. De bloemen van de oorspronkelijke soort zijn rood en verschijnen al in februari-maart, afhankelijk van het weer en de standplaats soms ook wat later. In cultuur zijn allerlei cultivars met afwijkende kleuren en net half- of geheel gevulde bloemen.
Camellia japonica (Camelia) wordt vooral beschouwd als kuipplant en zelfs als kamerplant. Dat laatste geeft vaak problemen, omdat het ’s winters in huis te warm en te droog is. Als kuipplant heeft ze meer kans, zeker wanneer ze ’s winters licht staat en een temperatuur van maximaal 10 tot 12 ℃ kan krijgen.

Tips & Tricks voor Camellia japonica (Camelia):

Camellia japonica (Camelia) houdt van zure gronden die voldoende humusrijk is. Die bodemeisen komen overeen met die van Rhododendron. Omdat het eigenlijk bos planten zijn moeten ze niet in de felle zon staan.
Camelia moet zo min mogelijk worden gesnoeid. Is er toch noodzaak om de struiken te snoeien of laag te houden, dan kan er het na de bloei in maart of april worden gesnoeid.

Overige informatie over Camellia japonica (Camelia):

Grondsoort: neutraal of zuur, humusrijk.
Toepassing: border, bloembak, alleenstaand, bloemperk, heesterborder, helling.

 
Nederlandse naam: Camelia
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur:  
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde hoogte: 50/60 cm

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Soort
Camellia japonica
Hoogte
50/60 cm
Seizoenplant
Heester