Buddleja davidii 'Blue chip' (Vlinderstruik)

Buddleja davidii 'Blue chip' (Vlinderstruik)
2 Reviews | Review toevoegen

De Buddleja davidii 'Blue Chip' is een laagblijvende compacte variant van de vlinderstruik. Deze vlinderstruiken trekt veel vlinders en bijen.

€ 13,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Buddleja davidii ‘Blue chip’ (Vlinderstruk).

Buddleja davidii ‘Blue chip’ is een opgaande struik die op de duur dikke takken vormt die van binnen hol zijn. De hoogte wordt mede bepaald door de snoeiwijze en kan bij struiken die niet worden gesnoeid tot boven de 3 meter uitstijgen, in het bijzonder wanneer de voorafgaande winter erg zacht is geweest.
De bladkleur van Buddleja davidii ‘Blue chip’ is grijsgroen en de onderzijde is wit behaard. De bloemen, die bij de oorspronkelijke soort meestal donker lila tot violet zijn, bevinden zich in pluimen. Deze zijn tot 25 cm lang en staan aan het einde van de takken. Deze zijn tot 25 cm lang en staan aan het einde van de takken. Ze ontstaan pas laat in het seizoen en dus aan het ‘hout’ dat zich datzelfde jaar heeft gevormd. De bloei houdt in de regel lang aan. Deze kan in de laatste week van juli beginnen en doorgaan tot ver in oktober. De uitgebloeide bloemwijzen met de tweekleppige doosvruchten blijven lang aan de Vlinderstruik en vormen een decoratief wintersilhouet.

Tips & Tricks voor Buddleja davidii ‘Bleu chip’ (Vlinderstruik):

De Buddleja davidii ‘Blue chip’ (Vlinderstruik) groeit op alle grondsoorten uitstekend. De Vlinderstruik is echter heel tolerant, vooral wat de grond betreft. Een beschutte standplaats is aan te bevelen, omdat juist daar extra veel vlinderbezoek mag worden verwacht. In strenge winters vriezen de planten diep in, maar ze vormen eigenlijk altijd opnieuw scheuten uit de onderste delenvan de takken. De Vlinderstruik kan het best eind maart worden gesnoeid.

Overige informatie over Buddleja davidii ‘Blue chip’ (Vlinderstruik):

Grondsoort: elke behoorlijke tuingrond, zelfs kalkhoudende.
Toepassing: mooi in de heesterborder vanwege de rijke en langdurige bloei.

 
Nederlandse naam: Vlinderstruik
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Door ons geleverde potmaat: P19
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Jannie - 16-03-2021 09:02

Ik ben zeer tevreden plant ziet er goed uit zeer snelle levering

J van Wegen - 03-11-2020 15:09

Helaas wat kleine planten. Had ze liever wat groter en beter vertakt willen zien.

Soort
Buddleja davidii 'Blue chip'
Hoogte
25/40
Seizoenplant
Heester