Alchemilla mollis (Vrouwenmantel)

Alchemilla mollis (Vrouwenmantel) Alchemilla mollis (Vrouwenmantel) Alchemilla mollis (Vrouwenmantel) Alchemilla mollis (Vrouwenmantel)
Alchemilla mollis (Vrouwenmantel) Alchemilla mollis (Vrouwenmantel) Alchemilla mollis (Vrouwenmantel) Alchemilla mollis (Vrouwenmantel)
Alchemilla mollis (Vrouwenmantel)
1 Reviews | Review toevoegen
Alchemilla mollis is een bladverliezende tuinplant. De Alchemilla mollis bloeit van mei t/m september met groen/gele bloemen, en kan zowel in de zon als in de schaduw.
€ 1,85
Prijs per stuk

Dit product heeft een minimale afname aantal van 6

Aantal: 
Bestellen
 

Alchemilla mollis (Vrouwenmantel).

De gecultiveerde Alchemilla mollis (Vrouwenmantel) is een compact groeiende plant. De geelgroene, zeer kleine bloempjes staan in pluimen.  De waaiervormig groeiende bladeren zijn gekarteld en zachtbehaard. Ze zijn erg decoratief, vooral na regen of bij dauw: de waterdruppels glinsteren als diamanten!
De naam Alchemilla mollis bestaat van twee woorden "Alchemilla", wat betekend "alchemie" en "mollis". En dit is niet zo gek, want zelfs de oude wetenschappers merkten het vermogen van de plant om dauwdruppels op het oppervlak van zijn bladeren te houden. Dit veroorzaakte veel vragen, omdat meestal water zou moeten weglopen. Deze eigenschappen van de plant werden als mystiek genoemd, daarom kreeg Alchemilla mollis zijn naam. Wat betreft het tweede deel van de naam - "mollis", het wordt vertaald als "zachte randen". Het is een kenmerk van de vrouwenmantel.

Tips & Tricks voor Alchemilla mollis (Vrouwenmantel):

De Alchemilla mollis (Vrouwenmantel) is tevreden met elke standplaats, maar halfschaduw is het meest geschikt. Immers, in volle zon kunnen de bladeren verbranden en in volle schaduw zal de bloei eerder pover zijn.
Wilt u verhinderen dat de plant zich uitzaait, dan zult u de bloemen moeten plukken voor de zaad vormen.

Overige informatie over Alchemilla mollis (Vrouwenmantel):

Grondsoort: goed doorlatend, vochtig.
Toepassing: border, rotstuin, helling, droogbloem.

 

Nederlandse naam: Vrouwenmantel
Bloeitijd: Mei - September
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Hoogte volgroeide plant: 25/40 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot P9
Advies aantal per vierkante meter: 6 planten

Sorteren op:

Review toevoegen
Tonny Meulendijks-Maas - 12-03-2021 13:54

In eerste instantie duurde het lang voor de planten er waren en ontving ik ook niet de juiste planten. Maar per mail was er goed overleg en uiteindelijk werd het snel goed geregeld. Ontving ik de planten in goede conditie de volgende dag.

Soort
Alchemilla Mollis
Hoogte
25/40
Seizoenplant
Vaste plant